Näyttelijä

Esimerkkejä toteuttamistani projekteista:

Hugon illallinen

Hugon illallinen on Perttu Pesän kirjoittama ravintolateatteriesitys Aulangon puiston perustajan, eversti Hugo Standertskiöldin illalliskutsuista 1800-luvun lopulla. Eversti on kutsunut ystäviään ja tuttaviaan Aulangolle syömään ja juomaan hyvin sekä kertoakseen heille syistä, jotka toivat hänet Suomeen ja Hämeenlinnaan. Lisäksi hänellä on vierailleen uutinen, josta selviää myös syy Aulangon puiston luomiseen.

Esitys sai ensi-iltansa Katajiston kartanossa vuonna 2006.

 

Muut Hugo-tuotteet

Hugon kierros on everstin johtama kävelymatka Aulangon puistometsään, jossa tutustutaan mm. graniittilinnaan, Joutsen- ja Metsälampeen, Ruusulaakson paviljonkiin, näkötorniin ja Onnentemppeliin. Matkan aikana Hugo kertoo puiston rakentamisesta ja syistä, jotka toivat hänet Aulangolle.

Everstin tervehdys on tyylikäs alku tilaisuudelle Aulangolla. Hugo tulee tervehtimään ja toivottamaan vieraat tervetulleiksi sekä kertoo Aulangon historiasta kiinnostavimpia tarinoita.

 

Charles Dickens:  jouluilta – aavetarina joulusta

Charles Dickens: Jouluilta – Aavetarina joulusta on alun perin Vanajanlinnaan valmistunut produktio, joka perustuu Dickensin public readings –esiintymisiin. Hän oli elinaikanaan jopa tunnetumpi tekstiensä esittäjänä kuin kirjailijana ja tämä esitys on rekonstruktio tuollaisesta ”julkiluennasta”.

 

 

Bellmannin pidot

Carl Michael Bellmanin Fredmanin Epistoloita ja lauluja suomeksi (G.A.Gottlundin, Reino Hirvisepän, Unto Kupiaisen, Robert Tabermanin ja erityisesti Liisa Ryömän käännöksinä) ja ruotsiksi.

”Juo kaikki pois – kuoleman varjo lähenee” on yhdessä Hannu Taanilan kanssa toteutettu produktio, jossa Taanila puhuu ja Haanperä laulaa. Bellmanin laulut saavat  läpivalaisun 1700-luvun lopun, Tukholman ja kuningaskunnan kontekstissa.

 

Lisäksi  Keskiaikapitoja Hämeen Linnassa, teemailtoja hotelli Aulangolla aiheina mm. Suomi Filmin elokuvien sävelet ja olympialaiset 1952.